english-flag
Search

Ημερίδα παρουσίασης και γευστική δοκιμή ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ από την ΕΔΟΑΟ και το Επιμελητήριο Κορινθίας

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κορινθίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση και γευστική δοκιμή ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 18:30, στην αίθουσα Rosa στο Club Hotel Casino, στο Λουτράκι.

Η ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και για τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων» θα έχει κεντρική ομιλήτρια την χημικό, οινολόγο κυρία Μαρία Τζίτζη. Η κυρία Τζίτζη είναι επίσης συγγραφέας και εκπαιδευτικός στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων LE MONDE. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία και κατέχει τον τίτλο Chevalier du Merite Agricole.

Η ημερίδα έχει διττό στόχο, αφενός μεν στην ενημέρωση και παρότρυνση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση επώνυμων οίνων με γεωγραφικές ενδείξεις έναντι οίνων χύμα προέλευσης, και αφετέρου στην ενημέρωση επαγγελματιών για τις εξελίξεις σε θέματα καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και στους επαγγελματίες, ενώ την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Μετά το τέλος των ομιλιών, θα ακολουθήσει «τυφλή» γευστική δοκιμή ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, στο εστιατόριο Ωκεανός. Η γευσιγνωσία είναι ανοιχτή στο κοινό και θα παρουσιάσει κρασιά από όλη την Ελλάδα, με καλυμμένες ετικέτες όπως ορίζει το Πρόγραμμα. Επιπλέον πληροφορίες για τον επώνυμο ελληνικό οίνο ΠΟΠ και ΠΓΕ θα βρουν οι παρευρισκόμενοι στο ειδικά σχεδιασμένο έντυπο υλικό της καμπάνιας “Enos” που θα διατεθεί στην Ημερίδα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, πατήστε εδώ: https://www.eventbrite.com/e/592442279807

Επισυναπτόμενο θα βρείτε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://bit.ly/3JXXOpQ και στο τηλέφωνο 27410 24464 (937).

Μετάβαση στο περιεχόμενο