english-flag
Search

Την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων ζήτησε ο Ι. Μασούτης στη Βουλή

Στην επιτροπή της βουλής μίλησε ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του ΕΒΕΘ Ιωάννης Μασούτης

Εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος , ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Μασούτης, μίλησε στην Αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Ο κ. Μασούτης, τόνισε τη σημασία της στήριξης του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας και ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι πρωτοβουλίες από την πολιτεία και τους μηχανισμούς της είναι χρήσιμες και απαραίτητες. Σύμφωνα με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΕΕ το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση και τη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν, γεγονός που αποδεικνύεται από τις επιλέξιμες δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων για τις οποίες χορηγούνται ενισχύσεις.

Όπως επισήμανε ο κ. Μασούτης, επιθυμία του συνόλου των Επιμελητηρίων είναι να συνδράμουν στην τελική διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού νόμου με τρόπο, ο οποίος θα ενισχύει πραγματικά όλες τις επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες.

Ειδικότερα τόνισε, την ανάγκη να συμπεριληφθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο και οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας, οι οποίες εξαιρούνται από τις ενισχύσεις καθώς η προσοχή στρέφεται μόνον στις εμπορικές εταιρίες, τους συνεταιρισμούς, τις κοινοπραξίες, κ.λπ., οι οποίες λογίζονται ως αποδέκτες των κινήτρων και των επιχορηγήσεων.

«Δυστυχώς από το Νόμο, έχουν εξαιρεθεί κάποιοι κλάδοι όπως το λιανεμπόριο και η βιομηχανία. Αίτημα όλων των Επιμελητηρίων είναι να ανταχθούν και οι συγκεκριμένοι κλάδοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μασούτης.

Ο κ. Μασούτης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφέροντας πως θα αποσταλλούν οι προτάσεις τόσο της ΚΕΕΕ όσο και του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας για το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Μασούτη στη συζήτηση για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

https://youtu.be/724IaEXCFQI

Μετάβαση στο περιεχόμενο