english-flag
Search

ΚΕΕΕ:Υπερ των ρυθμίσεων για το σχέδιο νόμου για την προσβασιμότητα

Εγκρίθηκε από την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την προσβασιμότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες.

«Αναμφισβήτητα τασσόμαστε υπέρ στις βασικές μεταβολές που πρέπει να προκύψουν στην προσβασιμότητα όσον αφορά την καθημερινότητα του πολίτη με αναπηρίες, όσον αφορά τις μετακινήσεις, την επικοινωνία, τα θέματα υγείας, προσβασιμότητα στο διαδίκτυο. Αυτά είναι πολύ βασικά στοιχεία τα οποία πρέπει να γίνουν από τις εταιρείες», είπε ο Στέφανος Γεωργιάδης, εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)

 

«Η ενσωμάτωση της Οδηγίας στοχεύει στην προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης και της αυτόνομης επιλογής των ατόμων με αναπηρία, και στην ενίσχυση της προσπάθειας για την ισότιμη συμπερίληψή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε εξάλλου ότι η Οδηγία που ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη εντάσσεται και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η Ελλάδα, στο πλαίσιο της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, για τα δικαιώματα των ατόμων αναπηρία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο