english-flag
Search

Κ. Μητσοτάκης από Βουλή: Έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τη στήριξη  στα νοικοκυριά έναντι της ακρίβειας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και τις κινήσεις της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η πολιτική οφείλει να δράσει απέναντι στην διεθνή κερδοσκοπία και η αγορά να επανέλθει στην κανονικότητα ώστε οι τιμές να καθορίζονται με βάση τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

Έκτακτη εισφορά στις εταιρείες ενέργειας

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι εταιρείες έχουν υποχρέωση να καταθέσουν μερίδιο των συγκυριακών τους κερδών για την άρση της αναταραχής. 

«Θα δρομολογηθεί έλεγχος στα έσοδα των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας ώστε να εξεταστεί πού υπήρχαν υπερκέρδη που να οφείλονται στη συγκυρία της διεθνούς αναταραχής. Έχω ήδη δώσει εντολή στη ΡΑΕ να αρχίσει να αναλύει τα στοιχεία όλων των εταιρειών ενέργειας από τον Οκτώβριο έως σήμερα και με βάση το πόρισμα θα κινηθεί η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Πρωθυπουργός.

Μετάβαση στο περιεχόμενο