english-flag
Search

Παρέμβαση του Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ για μέτρα στήριξης και εμβολιασμούς

hatzitheodosiou_22-8-2021

Μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές και τη νέα έξαρση της πανδημίας διεξήχθη, στις 22 Αυγούστου 2021, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά. Καλεσμένοι ήταν ο κ. Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και πρόεδρος του Επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ)  και προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι κλάδων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αφού άκουσε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών από τις καταστροφές των πυρκαγιών και από τους κινδύνους του κορονοϊού, κατέθεσε τις θέσεις του Επιμελητηριακού Θεσμού και των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί.

Ειδικότερα, τόνισε ότι τα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε σωστή κατεύθυνση και τα στηρίζει ο επιμελητηριακός θεσμός, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για μακροπρόθεσμα μέτρα αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα κάνουν βιώσιμη την τοπική οικονομία και θα κρατηθεί ο πληθυσμός στον τόπο του. Επιβεβαίωσε δε την απόφαση της ΚΕΕΕ να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές και να ανοίξει διάλογο για τα απαραίτητα μέτρα με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και πληγέντες πολίτες.

Για την νέα έξαρση της πανδημίας επεσήμανε, για μια ακόμη φορά, την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων προστασίας, την ανάγκη εμβολιασμού όλων όσων είναι δυνατόν να γίνουν φορείς μετάδοσης του ιού, όπως των εργαζομένων σε κρίσιμες δομές και σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, καθώς και των επισκεπτών και πελατών που τις χρησιμοποιούν.

Δείτε όλη τη συζήτηση με την παρέμβαση καθώς και τα μέτρα της κυβέρνησης στο βίντεο

Μετάβαση στο περιεχόμενο