english-flag
Search

ΠΕΣΠ για μέτρα στήριξης: «Aφορολόγητο και ακατάσχετο για όλες τις ενισχύσεις»

Επιστολή με θέμα «Φορολόγηση και ακατάσχετο Μη Επιστρεπταίας Προκαταβολής Πελοποννήσου» έστειλε  το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ),προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με την επιστολή, με τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν η Κυβέρνηση με ετοιμότητα έχει προχωρήσει ως τώρα στην εκπόνηση Έκτακτων Μέτρων Στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της χώρας. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, εκτός των μέτρων της Κυβέρνησης, μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην απασχόληση και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της χώρας έλαβαν και οι κατά τόπους Περιφέρειες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΠΕΣΠ, κ. Φώτης Δαμούλος, κοινή συνισταμένη των μέτρων που ελήθφησαν από την Πολιτεία και αφορούσαν την άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ήταν οι ενισχύσεις αυτές να είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε οφειλή.

Σε αντίθεση με αυτή την γενική αρχή για τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, στις αντίστοιχες που προκήρυξαν οι κατά τόπους Περιφέρειες δεν προβλέπεται το αφορολόγητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων αυτών.

Γι’αυτό, όπως αναφέρεται στην επιστολή θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι και οι ενισχύσεις αυτές είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες και δεν θα συμψηφίζονται με οποιαδήποτε οφειλή.

Επιστολή ΠΕΣΠ

Μετάβαση στο περιεχόμενο