english-flag
Search

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Επιμελητηρίου Γρεβενών σε συνεργασία με το Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης – ΔΙ.ΦΟ.Π.

keee

Επιμελητήριο Γρεβενών

Το Επιμελητήριο Γρεβενών σε συνεργασία με το Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης – ΔΙ.ΦΟ.Π. καλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, επαγγελματία να δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο Πιστοποίησης Συλλέκτη Αυτοφυών Μανιταριών.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες που συλλέγουν, επεξεργάζονται, τυποποιούν και εμπορεύονται αυτοφυή μανιτάρια ή προϊόντα που περιέχουν μανιτάρια.

Η συλλογή άγριων μανιταριών ήταν πάντα μια εμπειρία που συγκέντρωνε το ενδιαφέρον επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών του κλάδου. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο επάγγελμα στηρίζεται στην προϋπάρχουσα γνώση που συνήθως μεταφέρεται πρακτικά και προφορικά από τους πιο έμπειρους.

Αποτελεί λοιπόν βασική ανάγκη η επαγγελματική δραστηριότητα του συλλέκτη αυτοφυών μανιταριών να διασφαλιστεί με μια ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση ώστε να πιστοποιηθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητές του μέσα από τις αξιόπιστες διαδικασίες πιστοποίησης προσώπων κατά το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024.

Η Παρούσα δράση έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό, με την δημιουργία του πλαισίου κατάρτισης και πιστοποίησης της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από το Επιμελητήριο Γρεβενών έως  30-09-2021 στις 13:00 μ.μ. και στα email:1) ebegreve@grevenanet.gr και 2) aglezakou@acci.gr.

Στις αιτήσεις θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας .

Εισηγητές  Σεμιναρίου:

  1. Κωνσταντινίδης Γεώργιος ( Πρόεδρος Μανιταρόφιλων Ελλάδας-Παιδαγωγός –Συγγραφέας )
  2. Ηλίας Πολέμης (Επιστημονικός Συνεργάτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου  Αθηνών )

Η Εκπαίδευση και οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν  16 και 17  Οκτωβρίου 2021 στο Επιμελητήριο Γρεβενών. 

Το κόστος του σεμιναρίου και της πιστοποίησης ανέρχεται στα 250 €.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να προσέρχονται:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
  • με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ (rapid test )

        Πληροφορίες στο Επιμελητήριο Γρεβενών τηλ.: 2462085501

Μετάβαση στο περιεχόμενο