english-flag
Search

Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

«Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί τον Απρίλιο ως επιδότηση για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών έναντι των αυξήσεων στο ρεύμα είναι 600 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια κινούνται σε δύο άξονες. «Τα μέτρα απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω επιδοτήσεων, και την κατάθεση προτάσεων στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μειωθούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις», είπε και πρόσθεσε ότι «στα κοινωνικά τιμολόγια απορροφούμε σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης» ενώ αναφορικά με πτο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν σημείωσε πως « ήταν δυσβάσταχτο και πριν από την κρίση», ενώ τώρα«συνεχίζουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στήριξης» επισήμανε.

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος είπε πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», προσθέτοντας πως, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».«Στόχος να μην ξεμείνουμε αν κοπεί το ρωσικό αέριο» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε στο υπουργείο, είπε ότι, στόχος της ήταν «να διασφαλίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα ότι δεν θα ξεμείνουμε, αν εφαρμοστεί το χείριστο σενάριο, της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη». «Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, κατέληξε ο Υπουργός .

Μετάβαση στο περιεχόμενο