english-flag
Search

Σταϊκούρας στο ΕΒΕΘ: «Καμία αλλαγή στην κυβερνητική οικονομική πολιτική εξαιτίας του πολέμου»

Δεν διαταράσσεται η κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται χωρίς μεταβολές τα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και υλοποίησης επενδύσεων.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στους εκπροσώπους της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΘ. Τον Υπουργό ευχαρίστησε για την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Ιωάννης Μασούτης.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως η Ε.Ε. αντιμετωπίζει ενωμένη και με ψυχραιμία την τρέχουσα συγκυρία με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως η χώρα διαθέτει επαρκή ταμειακά αποθέματα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της περιόδου.

Ο Υπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναμένει την δημοσιονομική και νομισματική πορεία που θα διαμορφωθεί πλέον από την Ε.Ε., μεσούντος του πολέμου. Στη διαμόρφωση αυτή, η χώρα μας συμβάλλει ενεργά. Όμως η κυβερνητική οικονομική πολιτική δεν αλλάζει ούτε απέναντι στα νοικοκυριά, αλλά ούτε και απέναντι στις επιχειρήσεις.

Τέλος ο Υπουργός τόνισε πως τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας αποκτούν τώρα επιπρόσθετη αναπτυξιακή βαρύτητα και διεθνές ενδιαφέρον από τη στιγμή που τα αντίστοιχα της Μαύρης Θάλασσας έχουν επηρεαστεί από την πολεμική αναμέτρηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο