english-flag
Search

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Συνάντηση εργασίας του Προέδρου με στελέχη της “Green Circle”

Τις επενδυτικές προοπτικές στον τομέα της κυκλικής οικονομίας στη Μαγνησία εξέτασαν το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου σε συνάντηση εργασίας που είχαν στελέχη της “Green Circle”, εταιρείας παραγωγής βιομάζας και ανανεώσιμης ενέργειας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Μετά από επαφή με την κ. Ολγα Σαραντόπουλου, την μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) στελέχη της “Green Circle”, αλλά και ο κ. Jussi Louekoski, που είναι ο κύριος επενδυτής της εταιρείας εξέφρασαν την βούληση για επενδυτικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Μαγνησίας για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Robert van Spingelen, υπεύθυνος ανάπτυξης της εταιρείας, στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μίας υπερσύγχρονης μονάδας πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο, γι’ αυτό και έγιναν οι πρώτες διερευνητικές ερωτήσεις στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, σχετικά με την παραγωγή ελιάς, την κτηνοτροφική παραγωγή του Νομού, αλλά και την παραγωγή βάμβακος.

Πλήρως ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη που θα προσδώσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή της Μαγνησίας δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπασδάνης, ο οποίος και ανέπτυξε τις θέσεις του για την πραγμάτωση του εγχειρήματος σε άμεσο χρόνο.

Παρόντες στην συνάντηση εργασίας ήταν ακόμη ο υπεύθυνος στην ελληνική αγορά της εταιρείας κ. Wolfgang Heiss, ο αναπτυξιακός εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Edmundas Akstinas, ο πρώην Πρέσβης της Αυστρίας και καθηγητής κ. Raul Kauffler, ο κ. Γιάννης Στεφάνου, μέλος της Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης της ΒΙΠΕ Βόλου και ο κ. Κώστας Λάμπρου, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο