english-flag
Search

Συνάντηση Προέδρου ΚΕΕΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

xatzitheodosiou_koutsoumpas

 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα του κόμματος στον Περισσό, είχε τη Δευτέρα 4/10/2021 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο των επαφών του με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΚΕΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, και κυρίως οι μικρομεσαίες, μετά τη δεκαετή κρίση αλλά και τις βαρύτατες συνέπειες της πανδημίας, καθώς και για το νέο πλήγμα που επιφέρει το κύμα ανατιμήσεων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο λουκέτων στην αγορά το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε στον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ της προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για την περαιτέρω και ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαγραφής μέρους των οφειλών που γεννήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και αποτελεσματικής αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Συζητήθηκαν ακόμη οι προτάσεις της ΚΕΕΕ για τη συγκράτηση της ακρίβειας και την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας των λαϊκών στρωμάτων στις συνθήκες της πανδημίας, που αφορούν και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως επίσης και για τα μέτρα διαχείρισης που οδήγησαν σε εκτεταμένα lockdown, με συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις. 

Χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες ως ανεπαρκή και προσωρινού χαρακτήρα και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, όπως η κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου, με μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν ουσιαστικά, όπως η επανένταξή τους στο αφορολόγητο όριο των 12.000 και μείωσης της φορολογίας των χαμηλών εισοδημάτων και η διαγραφή τόκων προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους προς την εφορία και τις τράπεζες. 

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο κ. Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο