english-flag
Search

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην Λιβαδειά

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στην πόλη της Λιβαδειάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του, από τον κ. Παναγιώτη Αγνιάδη. Την σκυτάλη της προεδρίας παρέδωσε ο κ. Χρήστος Τσάμπρας. Στο πλαίσιο αυτού του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε δημόσια συζήτηση, με θέμα: «Αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Προβλήματα και στήριξη της περιφερειακής επιχειρηματικής κοινότητας».

Η συζήτηση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Ιωάννης Γεροντίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Χρήστος Τσάμπρας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, Αθανάσιος Κυρίτσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Βασίλειος Αυγερινός, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας έθεσαν τα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα τόνισαν, ότι, μετά την δεκαετή δημοσιονομική κρίση, την πανδημία και τώρα τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι τοπικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν επιπλέον σοβαρά ζητήματα, που εδράζονται στην αύξηση του κόστους ενέργειας και στην ανατίμηση των πρώτων υλών και ζήτησαν από την Πολιτεία, επείγοντα μέτρα στήριξης του επιχειρείν.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι συνδιοργανωτές της, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, οι οποίοι σημείωσαν την σημασία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της περιοχής και την συνολική ευημερία των κατοίκων. Ακολούθως, μίλησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος και Φθιώτιδος κ. Συμεών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους σημαντικούς φυσικούς, θρησκευτικούς πόρους, που διαθέτει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην αναγκαιότητα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο οποίος εξήρε τον σημαντικό ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού, ιδιαίτερα αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και εξέφρασε την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ώστε να διατηρηθεί η βιωσιμότητα τους. Παράλληλα, έθεσε τις υπηρεσίες της Κ.Ε.Ε. στην διάθεση των τοπικών Επιμελητηρίων για την υποβοήθηση του έργου τους και την από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων, που απασχολούν την επιχειρηματικότητα.

Στα προβλήματα της επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μπρατάκος, ο οποίος τόνισε, ότι παρά τις σημαντικές μακρόχρονες δυσχέρειες, η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αντοχή και μπορεί να κάνει επανεκκίνηση.

Με παρέμβασή του ο Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Ανδρέας Κουτσούμπας σημείωσε, ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει στηρίξει, παρά τις αντιξοότητες την ανάπτυξη και την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα συνεχίσει να το πράττει. Ακόμη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Πάνος Λώλος αφού τόνισε, ότι η επιχειρηματικότητα είναι παράγοντας εθνικής ισχύος, αναφέρθηκε στην σημαντικότατη βιομηχανική συγκέντρωση, που υπάρχει στην περιοχή καθώς και στην πρωτοβουλία λειτουργίας του «Βιομηχανικού Πάρκου Ασωπού», η οποία θα παρέμβει στην μεγαλύτερη άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση της χώρας.

Ακολούθως, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν περιφερειακές αρχές και τοπικοί φορείς, ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Διευθυντής της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ο τ. Βουλευτής κ. Λουκάς Αποστολίδης, ο κ. Γιάννης Καραβάς, εκπρόσωπος του «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και άλλοι. Επίσης, παραβρέθηκαν και συνέδραμαν ο Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος και ο Νομικός της Σύμβουλος, κ. Σταύρος Βαρδαλάς.

Τέλος, για την πολύχρονη επιχειρηματική του δράση και προσφορά στο περιφερειακό επιχειρείν τιμήθηκε ο  Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαος Κουδούνης. Βραβεία απονεμήθηκαν, για την δράση τους και στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μασούτη καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνώνκ. Ιωάννη Μπρατάκο.

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας ευχαριστούν όσους και όσες παραβρέθηκαν για την παρουσία τους στην εκδήλωση και την στήριξη στο έργο τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο