english-flag
Search

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διαδικασία επιδότησης συμμετοχής των επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕΘ στην 86η ΔΕΘ

Το ΕΒΕΘ, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων συμμετοχών του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επιδοτώντας τη συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του, σας προσκαλεί και φέτος να μετάσχετε στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 10-18 Σεπτεμβρίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης μας.

Με ορίζοντα τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον στους τομείς υγείας και ενέργειας, αλλά και τις καλπάζουσες εξελίξεις στην τεχνολογία, η 86η ΔΕΘ έρχεται να δηλώσει τη διαχρονική της παρουσία και συνεισφορά στη ζωή του τόπου υπηρετώντας πιστά τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της.

Η φετινή διοργάνωση υποδέχεται, μέσα από τον θεσμό της τιμώμενης χώρας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και το κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων. Επιπλέον, εστιάζει το ενδιαφέρον της στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, εμπλουτίζει τις εκθεσιακές της ενότητες με τα πιο σύγχρονα προϊόντα, τις ψηφιακές υπηρεσίες, τις ενεργειακές εναλλακτικές στην οικιακή χρήση και την αυτοκίνηση κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που εμπράκτως στηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του και ταυτόχρονα τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την ενοικίαση εκθεσιακού χώρου στο Περίπτερο 16, προκειμένου να στεγάσει επιχειρήσεις – μέλη τουαπ’ όποιον κλάδο κι αν προέρχονται, επιδοτώντας τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Έχοντας εξασφαλίσει την προαναφερόμενη επιδότηση, το τελικό ποσό που θα καταβάλει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση για ένα σταντ, εμβαδού 12τ.μ., ανέρχεται στα 600 €, συμπ. ΦΠΑ, αλλά παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα επιδότησης σταντ εμβαδού περισσότερων τ.μ, έναντι 50€/τμ. συμπ. ΦΠΑ, βάσει διαθεσιμότητας,

Οι επιχειρήσεις που θα φιλοξενηθούν, θα εγκατασταθούν σε σταντ εμβαδού τουλάχιστον 12 τμ., που θα διαθέτουν το βασικό εξοπλισμό: ύψος δομής 2.50 μ., διαχωριστικά panel, επωνυμία του κάθε εκθέτη στη μετώπη του σταντ, αριθμό του stand, ένα (1) γραφείο με τρεις (3) καρέκλες, ένα (1) χαμηλό τραπεζάκι, γενική καθαριότητα, δάπεδο από μοκέτα μπεζ χρώματος, δοχείο απορριμμάτων, φωτισμό (10 ηλεκτρικά spot/12τ.μ.) και μια (1) πρίζα 500W. Στο ανωτέρω κόστος συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες του γενικού φωτισμού, της ψύξης, της γενικής φύλαξης και καθαριότητας, η τοποθέτηση επιγραφών της παρουσίας του ΕΒΕΘ στην πρόσοψη του Περιπτέρου, η ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και η παροχή ηλεκτροδότησης σε κάθε εκθέτη.

Εάν σας ενδιαφέρει η ενοικίαση μόνο ίχνους επί εδάφους, δηλαδή χώρου χωρίς εξοπλισμό, εμβαδού τουλάχιστον 12 τμ., στο οποίο θα προβείτε σε δική σας κατασκευή, το τελικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλετε για το σταντ εμβαδού 12 τμ., ανέρχεται στην προνομιακή τιμή των 408 €, συμπ. ΦΠΑ. Και για κάθε επιπλέον τ.μ. 34 € ανά τ.μ. συμπ. ΦΠΑ.  Σημειώνεται ότι κατά την ενοικίαση ίχνους επί εδάφους δεν συμπεριλαμβάνεται η παροχή ηλ. ρεύματος, ούτε η σύνδεση ηλ. ρεύματος, για την οποία είναι απαραίτητη η κατάθεση ηλεκτρολογικού σχεδίου.

Το ανωτέρω κόστος συμμετοχής ισχύει για τις επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.  Από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 θα υπάρξει επιβάρυνση 10% στο κόστος συμμετοχής (πχ 660€ αντί των 600€).

Στις επιχειρήσεις, που θα συμμετάσχουν ως εκθέτες, δίνεται η δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους προς πώληση στο χώρο της Έκθεσης, με την προϋπόθεση να τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες, από το νόμο, διαδικασίες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιδότησης, κατά την οποία θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, η ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να είναι μέλος του Επιμελητηρίου, για ένα τουλάχιστον ημερολογιακό έτος και να εξοφλεί κάθε χρόνο, ανελλιπώς, τα τέλη τήρησης της μερίδας της στο ΓΕΜΗ καθώς και τις συνδρομές της στο Επιμελητήριο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις επισκέπτονται το σύνδεσμο https://api.helexpo.gr/exhibitorsregistration/ συμπληρώνουν τον ΑΦΜ τους και εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΘ-HELEXPO για να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συμμετοχής τους.
Στην ενότητα «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ» επιλέγουν «ΕΒΕΘ – ΔΕΘ 2022» και ακολουθώντας τις οδηγίες, συμπληρώνουν και υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής.

Β.  Επιπλέον  θα πρέπει:

  1. να καταβάλουν το ποσό των 600€ (483,87+24%ΦΠΑ), για το σταντ των 12 τμ, ή το ποσό που αντιστοιχεί στον εκθεσιακό χώρο που έχουν επιλέξει, απευθείας στη ΔΕΘ-HELEXPO  σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
  • ΕΘΝΙΚΗ 223/470300-60                    IBAN GR40 0110 2230 0000 2234 7030 060
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5202-002162-792             IBAN GR16 0172 2020 0052 0200 2162 792
  • ALPHA 707/00/2320000394              IBAN GR74 0140 7070 7070 0232 0000 394
  • EUROBANK 0026.0030.96.0200688210  IBAN GR57 0260 0300 0009 6020 0688 210
  1. και να αποστείλουν στο ΕΒΕΘ στo e-mail publicrelations@ebeth.gr καθώς και στη ΔΕΘ – HELEXPO στο kb@helexpo.gr  αντίγραφο του καταθετηρίου, όπου θα αναγράφεται η συγκεκριμένη Έκθεση (86η ΔΕΘ) και η επωνυμία της επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων, στο τηλ. 2310-370132.

Είναι ευνόητο ότι εάν δεν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις, η εταιρεία που έχει υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής δεν θα μετέχει στη διαδικασία.

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής, μετά την τελική τους έγκριση, θα επιστρέφονται στις επιχειρήσεις για υπογραφή από τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα τις προωθούν υπογεγραμμένες στη ΔΕΘ-HELEXPO AE.

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, σας ενημερώνουμε ότι αποδεικτικό προτεραιότητας κατά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής θα αποτελεί η ημερομηνία και ώρα παραλαβής από το ΕΒΕΘ του αντίγραφου του καταθετηρίου του ποσού συμμετοχής.

Κατά τη διαδικασία της τελικής επιλογής θα προτιμηθούν οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση επιδότησης για πρώτη φορά.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σημειώνεται, επίσης, ότι το ποσό συμμετοχής θα επιστραφεί αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον εκθεσιακό χώρο του ΕΒΕΘ, λόγω συμπλήρωσης του εμβαδού του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου, καθώς και σε εκείνες που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Είναι ευνόητο ότι – λόγω του προνομιακού καθεστώτος συμμετοχής των μελών του ΕΒΕΘ στην Έκθεση – δεν ισχύoυν οι όροι του Παραρτήματος Συμμετοχής στην 86η ΔΕΘ, που έχει συντάξει η ΔΕΘ HELEXPO που αναφέρονται στον τρόπο πληρωμής και στην ακύρωση συμμετοχής (άρθρο 2).

Με την πεποίθηση ότι θα αξιοποιήσετε και φέτος την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας για την επιχειρηματική προβολή σας, συμμετέχοντας στην 86η ΔΕΘ, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΕΝΤΥΠΑ:

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο