english-flag
Search

Το Επιμελητήριο Λάρισας στο πλευρό των Ουκρανών

Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λάρισας, (Πρακτικό Δ.Ε. Νο 128/03-03-2022) η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών , Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού αποφάσισε να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Για το λόγο αυτόν παρακαλούμε τα μέλη μας να αποστείλουν προϊόντα (φάρμακα, τρόφιμα, ένδυση, υπόδηση κ.α.) τα οποία θα συγκεντρωθούν στο
κτίριο του Επιμελητηρίου μας. Πιο συγκεκριμένα, από Τρίτη 8/03/2022 έως Παρασκευή 11/03/2022 και ώρες 10:00 έως 15.00 θα συγκεντρώνονται οι δωρεές πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων στην αίθουσα του ισογείου του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Τη δράση ανέλαβαν να την υλοποιήσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λάρισας και μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φορέα μας.

Αρμόδια: κα Αλεξία Τζιότζιου (τηλ. επικ.: 2410532447, εσωτ. 130, κινητό 6977659933).

Το Δ.Σ Επιμελητηρίου Λάρισας καταδικάζει τον πόλεμο και τάσσεται υπέρ της ειρήνης

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λάρισας, με το οποίο καταδικάζει την υπέρτατη μορφή βίας, αυτήν του πολέμου, καθώς και τη Ρωσική επίθεση στη χώρα της Ουκρανίας και τάσσεται υπέρ της ειρήνης και του άμεσου τερματισμού όλων των εχθροπραξιών.

Το Επιμελητήριο Λάρισας ζητάει από την Ελληνική Κυβέρνηση να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και παράλληλα να λάβει μέτρα θωράκισης των επιχειρήσεων από τις συνέπειες του πολέμου, που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας .

Η Διοίκηση του Φορέα δηλώνει ότι και το Επιμελητήριο Λάρισας προβαίνει ΑΜΕΣΑ στην οργάνωση συλλογής προϊόντων ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό και θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο παροχής βοήθειας σ΄ αυτό το λαό που βιώνει αυτή την ανθρώπινη τραγωδία. Οι υπεύθυνοι του πολέμου θα πρέπει να αναλογιστούν πως ο πόλεμος αυτός αποτελεί μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατομμυρίων αθώων πολιτών και κυρίως μικρών παιδιών, που ξαφνικά καταδικάστηκαν να ζουν σε συνθήκες πρωτοφανείς και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να επικρατήσει η λογική, να αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα, να τερματιστεί αυτός ο βάναυσος πόλεμος και να επανέλθει η Ειρήνη σε αυτή την περιοχή αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο