english-flag
Search

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετείχε στο 1ο Transnational Project kick-off meeting του προγράμματος «Pall Push II»

Στις 2 και 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πράγα, η πρώτη δια ζώσης διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «Pall Push II», Integrating the European Knowledge in employment and entrepreneurship for Disadvantaged Groups» (Erasmus+)από τους φορείς που συμμετέχουν ( Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Πορτογαλία). Από την Ελλάδα μοναδικός εκπρόσωπος είναι το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.Στις εργασίες του προγράμματος συμμετείχαν ο κ. Χρήστος Σανίδας, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων & μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου καθώς και οι κ. Χριστόφορος Παπαβασιλείουκ. Αναστασία Τζιβελέκα, συνεργάτες του φορέα.

 Το Πρόγραμμα «Ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής γνώσης στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες» αποτελεί μέρος του Erasmus + και στοχεύει στη στήριξη της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

 Στα πλαίσια των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και παρουσιάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στους στόχους του έργου, να συμφωνήσουν από κοινού την μεθοδολογία υλοποίησης των επιμέρους δράσεων και να διασαφηνίσουν τα σημαντικότερα μέσα για να απευθυνθούν στις «ομάδες – στόχους» που θα επωφεληθούν από τις δράσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν αφού προηγηθούν τα απαραίτητα οργανωτικά βήματα.

 Με τη συμμετοχή του στο  πρόγραμμα «Pall Push II», το Επιμελητήριο Φθιώτιδας αναπτύσσει την εξωστρέφεια του με σκοπό να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση σε ευρωπαϊκές καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις σύνθετες ανάγκες της εποχής.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία για τα άτομα με χαμηλή εξειδίκευση, ώστε να διευκολυνθεί η επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και η επιτυχής επιχειρηματική δραστηριοποίηση από τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο