english-flag
Search

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Επιμελητήριων Ελλάδας –Κύπρου -Ισραήλ

mnimonio kee-keve-

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ισραηλινών Επιμελητηρίων, κ. Uriel Lynn, στο πλαίσιο της 4ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία. Η υπογραφή έγινε παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, του Κύπριου Προέδρου, κ. Νίκου Αναστασιάδη, και του Ισραηλινού Προέδρου, κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Σκοπός του Μνημονίου είναι η θέσπιση μιας τριμερούς συνεργασίας για την προώθηση και την ενίσχυση των εμπορικών, βιομηχανικών και γενικά οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιμελητηριακοί φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο των επιχειρηματικών τάξεων των τριών αυτών χωρών, μεταξύ άλλων συμφώνησαν:
• την ανταλλαγή πληροφόρησης σε θέματα αγοράς, επιχειρηματικών ευκαιριών και διμερών αποστολών,
• την πρόοδο του εμπορίου και των επενδύσεων,
• την προώθηση των συνεργασιών πάνω στην ενέργεια, στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και στο εμπόριο και
• την παροχή βοήθειας σε επιχειρηματίες και των τριών χωρών για την άσκηση επιχειρηματικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κ. Μίχαλος, «η συμμαχία των τριών χωρών, σε ενέργεια, επιχειρήσεις, εμπόριο και τουρισμό, δίνει ισχυρό μήνυμα για τη θέση της Ελλάδας στον χάρτη της περιοχής».

Μετάβαση στο περιεχόμενο