english-flag
Search

Χρήστος Σταϊκούρας: Συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ Γιάννη Μασούτη για την ανάλυψη της προεδρίας

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των νοικοκυριών έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), επισημαίνοντας ωστόσο πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής και αυστηρή τήρηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, στην τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή με το ΔΣ του ΕΒΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά, αλλά θα μαζευόμαστε κιόλας», ενώ έκανε λόγο για ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και το 2023. Συνεχάρη δε, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Μασούτη για την εκλογή του στην προεδρία της ΚΕΕΕ.

Στο σημαντικό έργο που έχει αναπτυχθεί με την πλατφόρμα Digital Accounting and Tax Application «myDATA», αναφέρθηκε ο διοικητής ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, σημειώνοντας -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕΘ- ότι καταγράφεται συντριπτική η συμμετοχή των επιχειρήσεων σε αυτήν.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ακόμη ότι και φέτος θα γίνει πράξη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νωρίτερα, ενώ γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης η αναβάθμιση όλων των πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, με στόχο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή των εκσυγχρονιστικών πρωτοβουλιών.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς και ο διοικητής της ΑΑΔΕ απάντησαν στις εξειδικευμένες ερωτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ, καθώς και στο ερώτημα που απηύθυνε ο οικονομικός επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γιάννης Βουτσινάς.

Γ. Μασούτης, πρόεδρος της ΚΕΕΕ: Στόχος να προοδεύσει το επιχειρείν

Σε συνεργασία με τα επιμελητήρια όλης της χώρας, θα καταφέρουμε με τις παρεμβάσεις μας να παρέχουμε τα κίνητρα και το όραμα, ώστε να προοδεύσει το επιχειρείν στην πατρίδα μας».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων: «ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, ύστερα από ψηφοφορίας της Διοικητικής Επιτροπής αναλαμβάνει την προεδρία της ΚΕΕΕ σε μια κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα περίοδο, τόσο από την άποψη της υγειονομικής κρίσης, όσο και εξ’ αιτίας των έντονων πληθωριστικών πιέσεων. Η εκλογή του κ. Μασούτη στην προεδρία της ΚΕΕΕ, στοχεύει στην επικαιροποίηση του θεσμικού και συμβουλευτικού της ρόλου, αλλά και στην ανάδειξή της σε ισχυρό αρωγό της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας».

Ο ίδιος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με εξέλεξαν σε αυτό το θεσμικό, για τους επιχειρηματίες, αξίωμα. Και να δεσμευτώ, ότι σε συνεργασία με τα επιμελητήρια όλης της χώρας, θα καταφέρουμε με τις παρεμβάσεις μας να παρέχουμε τα κίνητρα και το όραμα, ώστε να προοδεύσει το επιχειρείν στην πατρίδα μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο