english-flag
Search

Ψηφιακός μετασχηματισμός για τους πολίτες της ΕΕ

Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επετεύχθη με το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με την ευρωπαϊκή διακήρυξη για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ψηφιακές αρχές, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η διακήρυξη, η οποία προτάθηκε τον Ιανουάριο, καθορίζει ένα σαφές σημείο αναφοράς σχετικά με το είδος του ανθρωποκεντρικού ψηφιακού μετασχηματισμού που προωθεί και υπερασπίζεται η ΕΕ, τόσο εντός όσο και εκτός της επικράτειάς της. Βασίζεται σε καίριας σημασίας αξίες και ελευθερίες της ΕΕ και θα ωφελήσει όλα τα άτομα και τις επιχειρήσεις. Η διακήρυξη αποτελεί επίσης έναν οδηγό για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ενασχόλησής τους με τις νέες τεχνολογίες. Η διακήρυξη εστιάζει σε έξι βασικούς τομείς: ανθρωποκεντρικός ψηφιακός μετασχηματισμός, αλληλεγγύη και συμπεριληπτικότητα, ελευθερία επιλογής, συμμετοχή στην ψηφιακή ζωή, προστασία και ασφάλεια και βιωσιμότητα.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος αρμόδια για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ δήλωσε σχετικά: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει στόχο να διασφαλίσει ότι οι τεχνολογίες είναι ασφαλείς, ότι λειτουργούν προς το συμφέρον μας και ότι σέβονται τα δικαιώματα και τις αξίες μας. Η νομοθεσία της ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις αρχές της διακήρυξης για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ψηφιακές αρχές.»

Ο Επίτροπος, Τιερί Μπρετόν προσέθεσε τα εξής: «Η διακήρυξη για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ψηφιακές αρχές θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη είναι η ήπειρος που θα αποτελέσει οδηγό σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Κατοχυρώνει αξίες για τις οποίες ήδη εργαζόμαστε, όπως η κορυφαίας ποιότητας συνδεσιμότητα, η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και η ασφάλεια του ψηφιακού κόσμου.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο