english-flag
Search

Το newsletter του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Epimelitirio Kykladon Logo

e-Κερδώος Ερμής

Το newsletter του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Τεύχος 77 | Ιούνιος 2024

 

Παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό και Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, σχετικά με τα προβλήματα των επιχειρήσεων στη διασύνδεση POS-Ταμειακών Συστημάτων και την αναγκαιότητα παράτασης στην αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών.

Δείτε την παρέμβαση αναλυτικά εδώ.

Στο νέο Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητήριο Κυκλάδων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, ασκούν εμπορική δραστηριότητα και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ.

Οι ενδιαφερόμενοι να μετακινηθούν στο αγροτικό τμήμα μπορούν να δουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και την αίτηση εγγραφής εδώ.

Ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2024 η διοργάνωση 11 σεμιναρίων ΕΦΕΤ με 271 συμμετέχοντες από 18 νησιά. Τα τμήματα υλοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ’ αποστάσεως δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να καλύψουν τη σχετική υποχρέωση απ’ όποιο νησί των Κυκλάδων και αν βρίσκονται.

Τα επόμενα τμήματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα νησιά από τον Σεπτέμβριο 2024, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και γίνουν αιτήσεις έως 30/6/2024[…περισσότερα]

 

Ξεκίνησαν από την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας – Προεργασία για νέους ανέργους 18 – 29 ετών».

Ωφελούμενοι είναι 25.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται. […περισσότερα]

Κατάρτιση 10.000 ανέργων 25-45 ετών σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο καινοτόμο πρόγραμμα που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων 25-45 ετών σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψή τους. [περισσότερα]

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 37848/14-05-2024 των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης οι Ατομικές Επιχειρήσεις – Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα πρέπει ως 30/6/2024 να ενεργοποιήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS[…περισσότερα]

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της ομάδας εμπειρογνωμόνων «Together for EU Tourism – T4T» διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Τουριστικές Στρατηγικές Προς την Ανθεκτικότητα» (Tourism Strategies Towards Resilience), την Παρασκευή 28 Ιουνίου, και ώρα Ελλάδας 11.00-13.00[…περισσότερα]

Σύνδεσμος για την εγγραφή σας: εδώ.

Έχετε επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες διαμονής;

Tο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» έχει ως σκοπό την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

Ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» σε συνέχεια της υπογραφής των 12 επιχειρησιακών συμφωνιών μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και των συνεργαζόμενων εμπορικών τραπεζών.

Το Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ, για να παρέχει στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις δάνεια επενδυτικού σκοπού και κεφαλαίων κίνησης ειδικού σκοπού με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. […περισσότερα]

Τo ΕΠΑ.Λ Σύρου μας ενημέρωσε ότι άνοιξε το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της Μαθητείας για την υποβολή θέσεων από ιδιώτες και δημόσιο.
[…περισσότερα]

Με την υπ’ αριθμ. 31615/17-04-2024 Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που δεν αντιστοιχούν σε άσκηση εμπορικής δραστηριότητας.

Δείτε την υπουργική απόφαση εδώ.

Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών / Υπογραφών.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση Ψηφιακών Πιστοποιητικών/Υπογραφών σε όλες τις προσωπικές & κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Επιχειρηματικότητας», το οποίο υλοποιείται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΓΕΜΗ (https://services.businessportal.gr).

Μπορείτε να δείτε το Εγχειρίδιο Χρήσης παρακάτω: 2024_05 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ manual

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 2201960 Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μπορείς να βρεις εδώ.

Ακολούθησέ μας στις σελίδες μας στο facebook, το instagram και στο κανάλι μας στο youtube για να μαθαίνεις πρώτος για όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αλλά και για κάθε νέα είδηση που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα.


Το ηλεκτρονικό δελτίο e-Κερδώος Ερμής
δημιουργείται από τη συντακτική ομάδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο