1st Taste Halkidiki B2B exclusive hotel event 2024
«H Χαλκιδική γνωρίζει τη Χαλκιδική»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o Taste Halkidiki B2B Exclusive Hotel Event 2024, στο εστιατόριο Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο, την Τρίτη 9 Απριλίου. Μια διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, που στόχο είχε να συνδέσει τους δύο τομείς της οικονομίας πρωτογενή και δευτερογενή με την εστίαση και την φιλοξενία.
Οι παραγωγοί των εκλεκτών προϊόντων της Χαλκιδικής είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στους υπεύθυνους των ξενοδοχείων, ώστε να τα εντάξουν στον κατάλογο αγορών τους, αλλά και στα μενού, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία, αλλά και την ποιότητα και ταυτότητα της γαστρονομίας του τόπου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο στόχο της παρούσας Διοίκησης, που είναι η ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών, η στήριξη της επιχειρηματικότητας του τόπου και εν τέλει η οικονομική ανάπτυξη για όλους. Δήλωσε ακόμη, ότι ευχή όλων είναι, η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός και να βγει πέρα από τα όρια της Χαλκιδικής.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρθηκε στη δυναμική της δικτύωσης και στη δημιουργία win win συνθηκών για παραγωγούς και ξενοδόχους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Νικολέτα Διαμαντουλάκη, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιάννης Λελεγιάννης και η Γεωργία Καραγιάννη της ΑΝΕΤΧΑ. Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη, Γιάννης Αρζουμανίδης, Χρήστος Καπούλας, Κορίνα Ζολλά και Φίλιππος Γαβανάς, που συμμετείχε και ως παραγωγός.
Οι επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου, μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που συμμετείχαν είναι:
ΑΒΑΤΟΝ Μέλι
Asterios Olive Groves of Halkidiki
GOLDEN QUEEN Μέλι
Golden Tree, Ελαιόλαδο
Δασόκηπος Ελληνικά Προϊόντα Τρούφας
Καλανδαρίδης – Επιλεγμένα Τυροκομικά
Κοτόπουλα Καραγιαννάκη – Χαλκιδική
Κτήμα Λειβαδιώτη
Μέλι Αρναίας – Ρεπάνης
Ντάντος Τυροκομικά
Μυρταλη Μαύρος Χοιρος
Οίνος Γρηγοριάδη
Ρούντος Ελαιόλαδο
Thallon, Ελαιόλαδο
Valtinger – fresh handcrafted beer
Τα στοιχεία των παραγωγών που πήραν μέρος στο event είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.tastehalkidiki.gr για όσους δεν παρευρέθηκαν και ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η εταιρεία Chef Stories, Σύμβουλοι – Εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων γαστρονομίας.