english-flag
Search

e-Κερδώος Ερμής: Το newsletter του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

e-Κερδώος Ερμής

Το newsletter του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Τεύχος 74 | Μάρτιος 2024

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η εγγραφή της «Παραδοσιακής τυροκομίας των Κυκλάδων» στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει αναγνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια τη σπουδαιότητα της ανάδειξης των στοιχείων της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομικής παράδοσης μέσα από το δίκτυο Aegean Cuisine, στο μητρώο του οποίου έχουν εγγραφεί έως αυτή τη στιγμή 108 τυριά από δεκαοκτώ παραγωγούς σε εννέα νησιά των Κυκλάδων, ως προτεινόμενα από το δίκτυο προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό στάθηκε εξαρχής αρωγός και στήριξε την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ. για την εγγραφή της τυροκομίας των Κυκλάδων στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. […περισσότερα]

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και αλλαγή. Η τεχνολογία και η καινοτομία διαμορφώνουν νέες προοπτικές και δυνατότητες, ενώ η παγκοσμιοποίηση ανοίγει νέες αγορές και δημιουργεί νέους ανταγωνιστές. Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ευέλικτες και να προσαρμόζονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ενώ η διατήρηση της βιωσιμότητας και η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας γίνονται αναγκαίες. Η επιτυχία σε αυτό το περιβάλλον απαιτεί δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεχή μάθηση, καθώς και την ικανότητα να αντιληφθούμε τις ευκαιρίες και να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτό της συνεχούς εκπαίδευσης και υποστήριξης των μελών του, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και καταξιωμένους στον τομέα τους εισηγητές, πραγματοποιεί μια νέα σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών webinar για τα μέλη του.

Το νέα webinar θα πραγματοποιηθούν τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και αφορούν […περισσότερα]

Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και την Έκθεση Καινοτομίας «Innovation Expo» που πραγματοποιήθηκαν στη Γένοβα από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2024 συμμετείχε το Επιμελητήριο Κυκλάδων και ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος. […περισσότερα]

Συνάντηση εργασίας με το Επιμελητήριο Κυκλάδων πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρής κατά την επίσκεψή του στη Σύρο ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου. […περισσότερα]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων στα σεμινάρια ΕΦΕΤ από το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Τα σεμινάρια αφορούν κάθε εργαζόμενο σε καφέ/μπαρ, εστιατόρια, καταλύματα, εμπόριο, παραγωγή τροφίμων και είναι υποχρεωτικά προκειμένου να λάβουν το απαραίτητο πιστοποιητικό έγκαιρα.

Προκειμένου να εξασφαλίσετε έγκαιρα τη θέση συμμετοχής σας σε ένα από τα τμήματα αυτά παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα και στον σύνδεσμο εδώ.

Αντικείμενο του Προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα.

Μέσω του Προγράμματος παρέχεται ενίσχυση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού. […περισσότερα]

Την Παρασκευή 5 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες», καθώς έχουν ήδη καλυφθεί 4.750 θέσεις, δηλαδή 95% του συνολικού αριθμού των διαθέσιμων θέσεων.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία νέων, «πράσινων» θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη οικονομία. […περισσότερα]

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μπορείς να βρεις εδώ.

Ακολούθησέ μας στις σελίδες μας στο facebook, το instagram και στο κανάλι μας στο youtube για να μαθαίνεις πρώτος για όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αλλά και για κάθε νέα είδηση που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο