english-flag
Search

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Ημερίδα με την ΠΟΕΒΥ

board, chalk, training-953158.jpg

Επιτυχημένη η ημερίδα ολοκλήρωσης του προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση 1.280 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σύγχρονων τεχνητών» που υλοποίησε το ΒΕΑ σε συνεργασία με την ΠΟΕΒΥ.

Επιτυχία σημείωσε, η ημερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων-Βιοτεχνών υαλοπινάκων και θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020 έργου «Κατάρτιση και Πιστοποίηση 1.280 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σύγχρονων τεχνητών», την Παρασκευή 01/12/2023.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Διοικητικής Επιτροπής του ΒΕΑ και Πρόεδρος της ΠΟΕΒΥ κ. Χρήστος Λούσης, υπογραμμίζοντας ότι  «μία από τις βασικές προτεραιότητες, τόσο του ΒΕΑ όσο και της ΠΟΕΒΥ είναι, η στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η παροχή των κατάλληλων εφοδίων στους ανθρώπους που τις στελεχώνουν, για να μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους με αξιοπιστία, ασφάλεια και επαγγελματισμό».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων υλοποίησης και ολοκλήρωσης του προγράμματος, από την κα Βάνα Μητροπούλου, αρμόδιο στέλεχος του ΚΕΚ Eurotraining.
Τον απολογισμό των αποτελεσμάτων του προγράμματος κατάρτισης, παρουσίασε ο Σύμβουλος επιχειρήσεων και υπεύθυνος παρακολούθησης και διαχείρισης του έργου, κ. Ιωάννης Μανασής.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης, που σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καταρτίστηκαν συνολικά, 1.257 εργαζόμενοι από όλη την επικράτεια, σε αντικείμενα που τους βοήθησαν να εξελίξουν τις επαγγελματικές και προσωπικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν την συνεργασία, καθώς και να ενισχύσουν την επαγγελματική τους κινητικότητα.
Δημιουργήθηκαν συνολικά, 64 τμήματα κατάρτισης, εκ των οποίων 42 τμήματα αφορούσαν στο αντικείμενο κατάρτισης «Χειριστής εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου» και 22 αφορούσαν στο αντικείμενο κατάρτισης «Θέματα Επεξεργασίας, Μεταποίησης, Τοποθέτησης και Εμπορίας Υαλοπινάκων». Η κατάρτιση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2023, η δε συνολική αξιολόγηση εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτικών στο σύνολο του προγράμματος, άγγιξε το 97,5%.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία” 2014 – 2020.

Μετάβαση στο περιεχόμενο