english-flag
Search

Επιμελητήριο Τρικάλων: η δράση για την γαστρονομία METEORISIMO

salad, figs, cheese-1672505.jpg

Πρότυπο δράση για τη γαστρονομία το METEORISIMO

Την ανάπτυξη συνεργειών για τη γαστρονομία συζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος με την υφυπουργό Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη

Την ανάπτυξη συνεργειών για την αξιοποίηση της εμπειρίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων στα θέματα γαστρονομίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, συζήτησαν η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο.

Το  METEORISIMO που μετά από έρευνα και συνεχείς δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων και σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της εστίασης του Νομού Τρικάλων, αποτελεί την τοπική, διακριτή ταυτότητα της τοπικής γαστρονομίας, είναι μία γνώση η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στην στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για τη γαστρονομία της Ελληνικής Κουζίνας, αποτελώντας παράλληλα δράση πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η γαστρονομία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού αλλά είναι και μία διαχρονική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ανάπτυξη, διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Δεδομένης αυτής της συναντίληψης αλλά και των καινοτόμων δράσεων που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Τρικάλων προς αυτή την κατεύθυνση, η κυρία Ζαχαράκη δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου οι οποίες συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο