english-flag
Search

Μέτρα για τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων ζητά το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων ζητά με παρέμβασή του προς την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Στην επιστολή -η οποία κοινοποιείται σε κυβερνητικούς αξιωματούχους προερχόμενους από τη Μαγνησία, αλλά και στους υπόλοιπους βουλευτές της περιοχής και στην ΚΕΕΕ- το Επιμελητήριο Μαγνησίας ζητά «να υπάρξει χωρίς καμία διάκρισή ή αποκλεισμό η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας για το προσωπικό όλων των επιχειρήσεων αυτών, όπως στην περίοδο της πανδημίας του COVID-19, και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί ως ότου η οικονομία της περιοχής επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και καταβολή μηνιαίου επιδόματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης καθώς και επιπρόσθετα η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων σε ποσοστό 80% στις επιχειρήσεις του Ν. Μαγνησίας ως 31/3/2025, με ταυτόχρονη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Ακόμη, ζητείται να εξεταστεί άμεσα η επέκταση των μέτρων αυτών στο σύνολο των επιχειρήσεων του Ν. Μαγνησίας, οι οποίες έχουν πληγεί από το φαινόμενο της ανεξέλεγκτής οικολογικής καταστροφής, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις ώστε να επιτευχθεί η πραγματική στήριξη αυτών και η ομαλή επαναλειτουργία τους όσο το δυνατόν το συντομότερο.

Στο υπόμνημα γίνεται ταυτόχρονα μία αναλυτική παρουσίαση της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει για ακόμη μία φορά η Μαγνησία, μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή που δημιούργησε η ανεξέλεγκτη παροχέτευση των μολυσμένων υδάτων από τις πλημμυρισμένες παραλίμνιες περιοχές της Κάρλας στον Παγασητικό, μέσω των ανοιχτών υδατοφραγμάτων.

Όπως επισημαίνεται «ο Παγασητικός Κόλπος έχει γεμίσει από εκατοντάδες τόνους νεκρών ψαριών και άλλες φερτές ύλες. Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη και διάχυτη σε απόσταση χιλιομέτρων ενώ η εικόνα είναι άκρως αποκρουστική. Ήδη σήμερα δόθηκε οδηγία για αποφυγή κολύμβησης σε πληθώρα παραλιών από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό και συγκριμένα στις παραλίες: Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Άναυρος, Ξενία, Πευκάκια-Δημοτική ακτή Βόλου (πλαζ Αλυκών), Αλυκές, Αμφανών, Αμαρυλλίς.

Ως γίνεται αντιληπτό υφίσταται άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, με το γεγονός να αποτελεί τεράστια δυσφήμιση της περιοχής που συνεπάγεται την τραγική μείωση της τουριστικής κίνησης, την ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία στις επιχειρήσεις και τις γενικότερες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Η οικονομική καταστροφή είναι προβλέψιμη καθώς διακόπτεται βίαια η τουριστική περίοδος ενώ θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη. Οι επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο αναστέλλουν τη λειτουργία τους, και ήδη πολλές εξ αυτών έχουν προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού ενώ άλλες βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής».

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο