english-flag
Search

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Αστικές  Εμπορευματικές Μεταφορές 

eesym_vraveusi_3

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Αστικές  Εμπορευματικές Μεταφορές (City Logistics) που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, τόσο φυσική όσο και εξ αποστάσεως, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα του Metropolitan Expo.

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και της ΚΕΔΕ, και διοργανώθηκε από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KΕΕΕ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και άλλων Ελληνικών Πανεπιστημίων, των Δήμων Αθηναίων και Κορινθίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL).

Φιλοξενήθηκε από την o.mind Creatives και το περιοδικό Supply Chain & Logistics, στο πλαίσιο της 8ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2021».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ τόνισε ότι οι Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές είναι ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια της εφοδιαστικής αλυσίδας, με ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη του επιχειρείν, μια δραστηριότητα που επηρεάζει άμεσα την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας, συνεισφέρει στην ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και του εμπορίου, στηρίζει την απασχόληση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διασφαλίζει τον εφοδιασμό των πόλεων και τη διαθεσιμότητα των αγαθών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε –μεταξύ άλλων- την ανάγκη ενίσχυσης από την Πολιτεία προς τις επιχειρήσεις του κλάδου, και με την παροχή κινήτρων  αλλά και με παρεμβάσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία στο πλαίσιο των δράσεων του Σχεδίου Ελλάδα 2.0 που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα: τόσο στην υποστήριξη των πράσινων μεταφορών, όσο και στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν επενδύσεις, όπως η ανανέωση του στόλου, με νέα αστικά οχήματα διανομής εμπορευμάτων, αλλά και η εφαρμογή σύγχρονων λογισμικών που επιτρέπουν βελτιστοποίηση των διαδρομών και καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου στόλου.

Επισήμανε παράλληλα ότι χρειάζεται να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη συνολική αναδιοργάνωση του μοντέλου λειτουργίας των αστικών εμπορευματικών μεταφορών.

Τόνισε, ακόμη, τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, από τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς όπως τα επιμελητήρια, μέχρι τους δήμους και τις επιχειρήσεις, για τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου, βιώσιμου μοντέλου, το οποίο θα δημιουργεί οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τον ίδιο τον κλάδο των logistics, αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του κλάδου, δεδομένης της προστιθέμενης αξίας που θα δώσει στην ελληνική οικονομία αυτή η πρόοδος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης, οι κ.κ Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, ΥΠΥΜΕ, μαζί με τους κ.κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη, Πρόεδρο ΕΕΣΥΜ, Δημήτρη Καφαντάρη, Γενικό Γραμματέα ΚΕΔΕ, Ευάγγελο Σαπουντζάκη, Αντιπρύτανη ΕΜΠ, Απόστολο Κενανίδη, Πρόεδρο ΟΦΑΕ, Ελένη Μπίτσιου, Αντιπρόεδρο ΕΕL.

Βράβευση Καλύτερων Εργασιών Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ  «Δημήτριος Τσαμπούλας» για τα έτη 2020 & 2021

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε, ακόμη, η Τελετή Βράβευσης των τριών καλύτερων εργασιών του Διαγωνισμού για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» για τα έτη 2020 & 2021, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» θεσπίστηκε το 2016 προς τιμή του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και στενού συνεργάτη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και των Ελληνικών Επιμελητηρίων, Δημητρίου Τσαμπούλα, για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές, στηρίζεται από την ΚΕΕΕ, το ΕΜΠ και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας καθώς και Ελληνικά Επιμελητήρια και φορείς Μέλη και συνεργάτες του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, ο δε διαγωνισμός γίνεται σε Πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών και νέων αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού για το έτος 2020 που είχε ως θέμα «Ψηφιοποίηση των Εθνικών και Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών της χώρας και ο ρόλος φορέων σαν τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ και την ΟΦΑΕ – Οφέλη, Προκλήσεις, Προτάσεις » δόθηκαν ως εξής:

Α‘ Βραβείο αξίας 1.500 Ευρώ με χορηγό το ΕΒΕΘ, στους Ολυμπία Αγγέλη και Γάνο Αριστοτέλη, Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Πατρών.

Β΄ Βραβείο αξίας 1.000 Ευρώ με χορηγό τις Ελληνικές Υποδομές και Οδούς με Διόδιο « HELLASTRON » στους: Καρεκλά Αλέξιο, Ευθυμίου Αλέξανδρο και Μούγιο Γεώργιο, ομάδα φοιτητών Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

 Γ’ Βραβείο αξίας 500 Ευρώ με χορηγό τον ΟΛ. Ηγουμενίτσας Α.Ε στους : Γουλτίδου Ευτυχία και Γεωργιάδη Βασιλεία, Ομάδα Πτυχιούχων του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού για το έτος 2021 που είχε ως θέμα « Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές (City Logistics), Ελληνική Πραγματικότητα – Προτάσεις υλοποίησης δόθηκαν ως εξής:  

Α‘ Βραβείο αξίας 1.500 Ευρώ με χορηγό το ΕΒΕΘ,  στους Κωστοπούλου Φλώρα και Ρούσσου Στυλιανή, Ομάδα φοιτητών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Β΄ Βραβείο αξίας 1.000 Ευρώ με χορηγό τον ΟΛ. Ηγουμενίτσας Α.Ε, στην Σπυροπούλου Γεωργία, Φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Πατρών.

Γ’ Βραβείο αξίας 500 Ευρώ με χορηγούς τον OΛ. Πατρών και το Επιμελητήριο Φωκίδας, στους: Χασούρη Ειρήνη και Κύρογλου Ευφροσύνη, Ομάδα Πτυχιούχων του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Όλοι οι βραβευθέντες έλαβαν και από μία δωρεάν ετήσια φοιτητική συνδρομή στην Ελληνική Εταιρεία Logistics, προφορά της EEL.  Οι εργασίες των βραβευθέντων για τα έτη 2020 & 2021  έχουν αναρτηθεί εδώ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο