english-flag
Search

ΒΕΑ:”Ηλεκτροκίνηση: Οι προκλήσεις για το Σύγχρονο Συνεργείο”

unnamed

“Ηλεκτροκίνηση: Οι προκλήσεις για το Σύγχρονο Συνεργείο”
 

Μεγάλη ανοικτή διαδικτυακή τεχνική ημερίδα, διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με κεντρικό θέμα τα νέα δεδομένα που φέρνει η Ηλεκτροκίνηση για τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανοκίνητων οχημάτων και το πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν ενόψει της εισαγωγής της νέας τεχνολογίας, αλλά και το ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται για την ευρεία αποδοχή της από το κοινό και τους επαγγελματίες.
Τη θεματολογία και παρουσίαση των ενοτήτων της Ημερίδας, έκανε το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ) με το επιστημονικό του προσωπικό.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν, από πλευράς Β.Ε.Α. ο Γ΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Παύλου, προερχόμενος από τον κλάδο επισκευής αυτοκινήτων και από πλευράς Συνδικαλιστικών Φορέων, οι κ.κ .Νικολόπουλος Αθανάσιος Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ, Μόφορης Γρηγόριος Πρόεδρος του ΣΙΣΕΜΑ, και ο  κ. Πότήρης Μιχάλης  Πρόεδρος του ΣΕΑΒΑΠ και μέλος του Δ.Σ. του ΒΕΑ.

Στις παρουσιάσεις των εισηγητών, αναπτύχθηκαν θέματα, όπως: η διεθνής και ελληνική αγορά επισκευής οχημάτων, οι τεχνολογικές προκλήσεις για το Συνεργείο του Μέλλοντος και η Νομοθεσία Ηλεκτροκίνησης στην υπηρεσία προστασίας του Περιβάλλοντος. 
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Παύλου τόνισε: «στο Β.Ε.Α. θεωρούμε, ότι η νέα πρόκληση, πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελός μας. Σήμερα είναι ο σωστός χρόνος για ενημέρωση και προετοιμασία. Γιατί τώρα, «χτίζονται» τόσο η νομοθεσία, όσο και οι υποδομές για την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυτό, πρέπει να προβληματίσει , το σύγχρονο συνεργείο, τον κλάδο και όλους μας σαν επαγγελματίες, για να καταγραφούν όλες οι απαιτήσεις και ανάγκες των επιχειρήσεων, καθώς και να προτείνουμε στην Κυβέρνηση, τα μέτρα εκείνα που θα διευκολύνουν την λειτουργία των επιχειρήσεών μας και θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και εν τέλει, την επιβίωσή μας».
 
Κοινή θέση και αίτημα, των εκπροσώπων των κλάδων, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις τους, είναι η άμεση έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα θέτει τα κριτήρια και τους όρους για την πιστοποίηση των τεχνιτών της ηλεκτροκίνησης, ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως οι κλάδοι και να μην βρεθούν οι μικρές επιχειρήσεις, προ δυσάρεστων εκπλήξεων και αποκλεισμών, από αθέμιτο ανταγωνισμό και εμπόδια στην ανταγωνιστικότητά τους.
Το Β.Ε.Α. μετά την πρώτη αυτή δράση για το θέμα, δρομολογεί τεχνικά σεμινάρια επιμόρφωσης για τα Μέλη του, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών του, με επίκεντρο τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις των κλάδων, υποστηρίζοντάς τους στην προσπάθεια επιβίωσης και ανάπτυξής τους. 
 Στη σελίδα you tube του Επιμελητηρίου, όλη η Τεχνική Ημερίδα:
https://youtu.be/Zc8DdonRphk

Μετάβαση στο περιεχόμενο