english-flag
Search

Επιμελητηρίο Ιωαννίνων:Συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων της χώρας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΕΕ (1)

 

 

Στην  Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων της  χώρας  συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριος Δημητρίου καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής.

Στις διήμερες εργασίες συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς  παρουσιάστηκαν κοστολογημένες προτάσεις και απόψεις για την πιο ασφαλή έξοδο από την κρίση που αντιμετωπίζουν λόγω της covid-19.

Αναλύθηκαν αλλά και ζητήθηκαν από τους κυβερνητικούς αλλά και μη κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων όπως , τα χρέη των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν στην κρίση, το πρόβλημα ρευστότητας  κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η πρόσβαση τους στον τραπεζικό δανεισμό, το υψηλό κόστος ενέργειας, οι ανατιμήσεις, η μετάθεση της ημερομηνίας αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών, οι μειώσεις των δεικτών ΦΠΑ, το δίχτυ προστασίας των επιχειρήσεων, θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού  και αλλά σημαντικά ζητήματα.

Για μια ακόμη φορά τα Επιμελητήρια της χώρας απέδειξαν ότι μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και ότι οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί αυτά να ακουστούν.

Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με κορυφαία κυβερνητικά  στελέχη, με στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και μεταξύ τους για  να συνδιαμορφώσουν κοινό πλάνο δράσεων για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την δυναμική τους επανάκαμψη.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ήδη έκανε τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου  προγράμματος στρατηγικών δράσεων 2022 να συνεργαστεί και από κοινού με άλλα Επιμελητήρια να συνδιοργανώσουν κοινές εκδηλώσεις για πολλούς τομείς της επιχειρηματικότητας.

Στην Γενική συνέλευση εκτός του Προέδρου Δρ. Δημήτριου  Δημητρίου συμμετείχαν ο Α’Αντιπρόεδρος Ι. Μήτσης, Β’ Αντιπρόεδρος Χ. Παπαρούσης, Γ. Γραμματέας Β. Βασιλείου, Οικονομικός επόπτης Χ. Χρυσοστόμου, υπεύθυνος ΓΕΜΗ Μ. Δεβέκος,  Ν.Τσακανίκας Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων καθώς και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Ι. Δασκαλόπουλος.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο