english-flag
Search

Επιδότηση καυσίμων: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε αίτηση για το Fuel Pass

Διαθέσιμη για τους δικαιούχους είναι από σήμερα (26/04) η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο gov.gr. 

Για να εκδώσετε το Fuel Pass πατήστε εδώ https://vouchers.gov.gr

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 40 έως και 55 ευρώ, ενώ η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται βάσει του ΑΦΜ του κάθε φορολογούμενου δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι είσπραξης των επιδοτήσεων θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις έως 30 Απριλίου. Ανάλογα με τον αριθμό στον οποίο λήγει ο Α.Φ.Μ. κάθε δικαιούχου ισχύει διαφορετική ημερομηνία Σήμερα, για παράδειγμα υποβάλλονται αιτήσεις από ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1. Όμως, από την 1η.5.2022 και μετά θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους:

Στις 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
Στις 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
Στις 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,
Στις 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,
Στις 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Τα ποσά:

  • 50 ευρώ για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2022, δηλαδή 16,66 ευρώ για κάθε μήνα, εφόσον οι δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • 40 ευρώ για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2022, δηλαδή 13,33 ευρώ για κάθε μήνα, εφόσον οι δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,
  • 35 ευρώ για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2022, δηλαδή 11,66 ευρώ για κάθε μήνα, εφόσον οι δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών -μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • 30 ευρώ για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2022, δηλαδή 10 ευρώ για κάθε μήνα, εφόσον οι δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο