english-flag
Search

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρόσκληση – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Σας ενημερώνουμε ότι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση SIAL που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα 15 – 19 Οκτωβρίου 2022.

Στόχος της Περιφέρειας είναι, μέσω της παρουσία της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις, να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροδιατροφικό τομέα της και, συγχρόνως, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος (70%) του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο αυτής (30%), θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκθέτες – τυποποιητές.

Η Διεθνής Έκθεση SIAL αποτελεί μια έκθεση – θεσμό και πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE στο Παρίσι. Αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Η διοργάνωση του 2018 σημείωσε ρεκόρ εμπορικών επισκεπτών με πάνω από 310.000 επισκέπτες από 200 χώρες και με 7.200 εκθέτες από 119 χώρες.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας  συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr , έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο αντίστοιχο Επιμελητήριο (Επιμελητήριο Αργολίδας: ebear@otenet.gr ).

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων, που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέρχεται στους δεκαπέντε (15), ήτοι τρεις (3) ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και με γνώμονα την ανάγκη εκπροσώπησης, κατά το δυνατό, περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων. Ως εκ τούτου, λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί μεν η αναφερόμενη σειρά προτεραιότητας, αλλά, παράλληλα, θα πρέπει εντός τριών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής να κατατεθεί και το ποσό της εγγραφής. Σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό αυτό επιστρέφεται μόνον στην περίπτωση αναπλήρωσης της θέσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι, το προβλεπόμενο κόστος συμμετοχής για ένα περίπτερο επιφάνειας περίπου 4,5 μ 2 θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων και δεν θα ξεπερνά τις δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (μαζί με το κόστος εγγραφής) για τον κάθε εκθέτη.

Πληροφορίες: κα Δανοπούλου Αγγελική, τηλέφωνο:2751067216.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Φώτιος Δαμούλος

Μετάβαση στο περιεχόμενο