english-flag
Search

Επιμελητήριο Ηρακλείου: επιχειρηματικές συναντήσεις στην Ιορδανία

Σε θερμό κλίμα για την ανάπτυξη συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις μεταξύ κρητικών και ιορδανικών επιχειρηματιών, κατά τη διάρκεια του Greek Tourism & Gastronomy B2B Workshop, στο Αμμάν της Ιορδανίας, στις 10-14 Μαΐου 2023.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις μετείχαν επιχειρήσεις από τους κλάδους του τουρισμού και των τροφίμων, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

ROYAL RENTALS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
ΤΖΟΡΒΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Knossos Beach Bungalows Suites Resort and Spa
ΤΟ ΜΑΓΓΙΡΙ
MINOAN BEE – ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ Μ ΙΚΕ
ΑΦΟΙ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΟΕ
ΥΙΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
EROS – ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στο Greek Tourism & Gastronomy B2B Workshop έλαβαν μέρος περισσότεροι από 70 Έλληνες και Ιορδανοί τουριστικοί πράκτορες και εισαγωγείς τροφίμων, επιβεβαιώνοντας τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας των χωρών. Οι Ιορδανοί επιχειρηματίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη, καθώς είναι ένας κοντινός, γι’ αυτούς, τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες προτιμήσεις των Ιορδανών που επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός χώρας για διακοπές.

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, πρωτοπόρο στην προσέγγιση νέων αγορών, συνεχίζει με νέες δράσεις εξωστρέφειας να βοηθάει τις επιχειρήσεις – μέλη του στην αναζήτηση και ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών με επιχειρήσεις του εξωτερικού» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, και συμπλήρωσε «Η Ιορδανία, μια φιλόξενη χώρα του αραβικού κόσμου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μας έδωσε πολύ θετικά μηνύματα και είμαστε σίγουροι ότι αρκετές από τις επιχειρηματικές αυτές συναντήσεις θα αποδειχθούν επωφελείς για όσους συμμετείχαν.»

Την αποστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου εκπροσώπησε η κα Άρτεμις Μαυράκη, μέλος του ΔΣ, και η υπεύθυνη του Γραφείου Επιχειρηματικής Υποστήριξης, κα Λένα Στεφανουδάκη.

Το B2B workshop πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με την συμμετοχή και της Περιφέρειας Κρήτης. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Ελληνίδα πρέσβης στην Ιορδανία, κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη. Παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου του Αμμάν, καθώς και η τ. πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Αμμάν, κα Αμαλία Θαλασσινάκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο