english-flag
Search

Επιμελητήριο Καβάλας: Δράσεις προώθησης φρέσκων φρούτων, λαχανικών, οίνων, ελαιολάδου και τυροκομικών από την ΚΕΕΕ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρoμεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, σας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων υλοποιεί, σε συνεργασία με εταίρους άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, τα εξής έργα στον
τομέα προώθησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών:

1.REFRESH: Ενημερωτικό πρόγραμμα για την προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία):

Προϊόντα: Ακτινίδιο – Ροδάκινο – Κεράσι – Καρπούζι – Μήλο – Πορτοκάλι – Φράουλα – Βερίκοκο – Μαντόρα – Ντομάτα.
Λήξη: Μάρτιος 2023

Εκθέσεις και εκδηλώσεις – παρουσιάσεις προϊόντων που πρόκειται να υλοποιηθούν έως τη λήξη του έργου: FINE FOOD AUSTRALIA, MELBOURNE – AUSTRALIA 5-8/9/2022 και BIOFACH AMERICA, PHILADELPHIA
– USA 29/09-1/10/2022.

2.European Quality Basket – Πρόγραμμα προώθησης καλαθιού προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και βιολογικών στις ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και ΝΟΡΒΗΓΙΑ:

Προϊόντα: όλα τα βιολογικά: Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ, τυροκομικά ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΒΙΟΛΟΠΚΑ, Ελαιόλαδο
(ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ).

Χώρες στόχοι προγράμματος: Αυστραλία, Νορβηγία και Η.Π.Α.

Εκθέσεις και εκδηλώσεις – παρουσιάσεις προϊόντων που πρόκειται να υλοποιηθούν έως τη λήξη του προγράμματος: Αυστραλία: Έκθεση Fine Food Australia (Τρεις εκδηλώσεις σε βάθος τριετίας), Νορβηγία: Έκθεση SMAK (μία ανά έτος, σύνολο 3), ΗΠΑ: Έκθεση Biofach America (μία ανά έτος, σύνολο 3), Έκθεση Summer Fancy Food Show (μία ανά έτος, σύνολο 3)

3.EU Fruit Deal

Προϊόντα: Κεράσι και Ακτινίδιο.
Αγορά – στόχος: Κίνα.
Εκθέσεις: Περιλαμβάνει συνολικά 6 εκθέσεις: SHANGHAI FRUITLOGISTICA (ετήσια συμμετοχή) – ASIAFRUIT LOGISTICA – ΧΟΝΓΚ ΧΟΝΓΚ (ετήσια συμμετοχή).

4.EU Org deal

Προϊόντα: βιολογικής καλλιέργειας (όλα τα βιολογικά προϊόντα και τα κρασιά).

Αγορές – στόχος: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκθέσεις: NATURAL FOOD EXPO – ΗΑΕ (ετήσια συμμετοχή), GULFOOD – ΗΑΕ (ετήσια συμμετοχή), NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE LONDON – Ηνωμένο Βασίλειο (ετήσια συμμετοχή), SPECIALITY FINE FOOD FAIR LONDON – Ηνωμένο Βασίλειο (δύο συμμετοχές).

Σε επίπεδο επιχειρήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις / συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή / εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς επίσης και επιχειρηματίες / στελέχη επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητήριων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής / εμπορίας / διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Η επιλογή των επιχειρήσεων / παραγωγών δεν έχει κάποια ιδιαίτερα κριτήρια, παρά μόνο τον ποσοτικό περιορισμό, καθώς τα περίπτερα είναι «θεσμικά» που σημαίνει ότι υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 30-40 τ.μ. για όλους. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παράγουν τα φρούτα ή τα λαχανικά, στην προώθηση των οποίων στοχεύει το κάθε έργο και ενδεχομένως να ικανοποιούν κάποιες τυπικές απαιτήσεις (π.χ. πιστοποιητικό βιολογικών προϊόντων στην περίπτωση Έκθεσης για βιολογικά).

Σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν, θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων μετακίνησης και διαμονής τους, όπως και τα έξοδα αποστολής των προϊόντων τους (περίπου 80%). Θα ζητηθεί ωστόσο μια μικρή συμμετοχή εκ μέρους των επιχειρήσεων στα έξοδα της κάθε αποστολής. Το ποσόν της ιδίας συμμετοχής θα ανακοινώνεται πριν από κάθε Έκθεση.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα συμμετοχής σε δράσεις ενημέρωσης (εκδηλώσεις), σε επιχειρηματικές αποστολές που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο, σε δράσεις προώθησης (εκθέσεις, διανομές σε σημεία πώλησης, Road shows), καθώς επίσης και στις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο. Ακόμη θα συμμετάσχουν ως προμηθευτές των αναγκαίων ποσοτήτων προϊόντων τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών διανομών σε προκαθορισμένα σημεία πώλησης και σε κεντρικές πλατείες των αγορών-στόχων.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στις προαναφερόμενες εκθέσεις μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Επιμελητήριο Καβάλας μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@chamberofkavala.gr, δηλώνοντας τα προϊόντα που παράγουν και με τα οποία θα συμμετέχουν στις εκθέσεις ενδιαφέροντός τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο