english-flag
Search

Επιμελητήριο Κορινθίας: Μια επιτυχημένη ομιλία – εκδήλωση με το Γιάννη Μανιάτη και τον Βλάση Οικονόμου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09 Μαΐου στο Επιμελητήριο Κορινθίας με πολύ μεγάλη επιτυχία σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, η εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή κρίση: Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Διαστάσεις».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και εξήγησε πώς το Επιμελητήριο Κορινθίας κινητοποιήθηκε ενεργά με μια σειρά εισηγήσεων, προτάσεων και παρεμβάσεων ως προς την αναζήτηση συμβατών λύσεων.

Κύριος ομιλητής ο Καθ. Γιάννης Μανιάτης, πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής o οποίος καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας τα νεότερα στοιχεία της ενεργειακής πραγματικότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επίσης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ευκαιρίες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η χώρα μας έτσι ώστε να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη αλλά και στα γεωπολιτικά παιχνίδια που κατέχουν μεγάλο κομμάτι της ενεργειακής κρίσης.

Στην συνέχεια ο Βλάσης Οικονόμου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής, παρουσίασε τις τελευταίες μελέτες του Ινστιτούτου για την ενεργειακή αναβάθμιση και πώς η μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη μπορεί να γίνει πιο ομαλά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος επιχειρηματιών και επισήμων, όπως ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κος Νίκος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κος Χάρης Βυτινιώτης και ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Πελοποννήσου, κος
Γεώργιος Οικονόμου.

Μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση εδώ: https://youtu.be/O2uOFPq9PGs

Μετάβαση στο περιεχόμενο