english-flag
Search

Επιμελητήριο Τρικάλων- Eκδήλωση με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με συμμετοχή των πολιτών»

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με συμμετοχή των πολιτών» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων, με επίσημο προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και ομιλητές, στελέχη του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις σημαντικές δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο, αλλά και να θέσουν τα ερωτήματά και τα ζητήματα που τους απασχολούν σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Τρικαλινό Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του στην διοργάνωση της ημερίδας, μαζί με όλα τα στελέχη του Υπουργείου, τόνισε ότι, « Το θέμα της ενέργειας είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για όλες τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά, τόσο σήμερα αλλά και στο μέλλον. Οι επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις για την μείωση του ενεργειακού κόστους με την χρήση ΑΠΕ, μιας και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της ενεργειακής μετάβασης στην παραγωγική διαδικασία. Στη σημερινή ημερίδα θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε άμεσα για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για τις δράσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Ενέργειας καθώς και τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου.

Θέμα της ομιλίας του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα ήταν η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και πως θα ενισχύσει την ενεργειακή ανταγωνιστικότητα της χώρας και θασυμβάλλει στη μείωση του κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ενώ έκανε Ιδιαίτερη αναφορά στον πρώτο Εθνικό Κλιματικό Νόμο στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τον Τρικαλινό Υπουργό, «θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων, ενώ θα επιδοτήσουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Μετάβαση στο περιεχόμενο