english-flag
Search

Συνεργασία του Β.Ε.Α. με το ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την ΑΜΚΕ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Υποστήριξη, Κατάρτιση και Πιστοποίηση 1.850 νέων
Συνεργασία του Β.Ε.Α. με το ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την ΑΜΚΕ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Σε Προγραμματική συμφωνία, προχώρησαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με την «Ένωση Φορέων»: το  «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» και την «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με σκοπό, την συνεργασία, για την υλοποίηση πρακτικής άσκησης, των ωφελούμενων νέων, στο πλαίσιο της Πράξης «Συμβουλευτική Υποστήριξη, κατάρτιση και πιστοποίηση, σε νέους έως 29 ετών, από μειονεκτούντα περιβάλλοντα και ειδικώτερα: αποφυλακισθέντες, ή/και νέους με παραβατική συμπεριφορά, ή/και απεξαρτημένα άτομα», της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών ΥποθέσεωνΣτόχος, η εργασιακή ένταξη και ομαλή κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Στο πλαίσιο της Πράξης, η Ένωση θα αναλάβει την κατάρτιση – πιστοποίηση των ωφελούμενων νέων, με πρακτική άσκηση 180 ωρών, σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας, ή σε εργαστήρια. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, θα υποστηρίξει την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης, συνδράμοντας την «Ένωση», με ενημέρωση και κινητοποίηση των επιχειρήσεων, ενισχύοντας την προώθηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης και την τοποθέτηση των ωφελούμενων νέων, σε θέσεις Πρακτικής Άσκησης.

Την Προγραμματική Συμφωνία, υπέγραψαν ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας και ο πρόεδρος του Β.Ε.Α., Παύλος Ραβάνης, ο οποίος και δήλωσε: «η δεύτερη ευκαιρία, ειδικώτερα σε νέους, πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα της κοινωνίας μας. Η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, με επιμόρφωση και κανονική εργασία, θα συντελέσει στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας και την σταθερότητα της ζωής τους. Η συγκεκριμένη συνεργασία, είναι τιμητική για το Β.Ε.Α. και τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, που έχουν αποδείξει πολλές φορές την κοινωνική ευαισθησία τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο