english-flag
Search

Η καρδιά του επιχειρείν χτυπά στη Ζάκυνθο

microphone, to speak, conference-704257.jpg

Η καρδιά του επιχειρείν χτυπά στη Ζάκυνθο

Η καρδιά του επιχειρείν για ένα διήμερο θα χτυπά δυνατά στη Ζάκυνθο, αφού το νησί μας την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου αναμένεται να φιλοξενήσει στο πλαίσιο της 53ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) το συνέδριο «Άξονες της νησιωτικής οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2030» και παράλληλα, τις εργασίες της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). Στη διοργάνωση που κάνει το Επιμελητήριο Ζακύνθου και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο αναμένεται να συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, επιμελητηριακό και πολιτικό κόσμο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον νησιώτη επιχειρηματία, ενώ επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης θα παρουσιάσει το «Βαρόμετρο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας» ενώ η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, θα μιλήσει για την «Ρήτρα Νησιωτικότητας στον πρωτογενή τομέα».

Για τις παραπάνω εργασίες μίλησε στην ΗΜΕΡΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Φώτης Κόττης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος διήμερο θα έχουμε στο τέλος της εβδομάδας. Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους 11 πρόεδροι Επιμελητηρίων και την Παρασκευή το απόγευμα θα έχουμε τη Γενική Συνέλευση των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ελλάδας. Το Σάββατο θα γίνει ένα συνέδριο για τη Νησιωτικότητα και την Επιχειρηματική Νησιωτικότητα στην Ευρώπη και την Ελλάδα το 2030, στο οποίο θα παρίσταται ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Κουτουλάκης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Καλογήρου, ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα ενημερώσουμε για θέματα καινοτομίας και το πώς μπορεί να ενταχθεί στη νησιωτικότητα. Θα μιλήσουμε για το θέμα της Απασχόλησης και για τις χρηματοδοτήσεις μέσα από ευρωπαϊκά και διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα».

Για την παρουσίαση της μελέτης (Βαρόμετρο) για τον νησιώτη επιχειρηματία, ο κ. Κόττης δήλωσε: «Αυτό το διήμερο, παρουσία του Μανώλη Κουτουλάκη, θα γίνει η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Βαρομέτρου Επιχειρηματικότητας που ουσιαστικά είναι μια μελέτη του Υπ. Ναυτιλίας για να χαρακτηρίσει και να διαμορφώσει τον νησιώτη επιχειρηματία και τα χαρακτηριστικά του, για να μπορούμε να έχουμε πια αριθμούς και αναλύσεις και ροές χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένες για όλους εμάς στα νησιά μας. Η μελέτη θα λήξει 31/05 αλλά τα πρώτα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο νησί μας, κάτι που αποφασίστηκε στην πρώτη συνάντηση όλων των προέδρων των Νησιωτικών Επιμελητηρίων στη Μυτιλήνη για να ορίσουμε το προφίλ του Νησιώτη Επιχειρηματία».

Ερωτηθείς για το θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους επιχειρηματίες στις νησιωτικές περιοχές και τις προσδοκίες που έχουν λίγες μέρες μετά τις εκλογές, σημείωσε: «Μετά από την εκλογική διαδικασία δεν είναι εφικτό να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις αυτές οι υπουργό. Σε άλλη χρονική περίοδο θα είχαμε τη συμμετοχή πολλών υπουργών πχ . Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Αγροτικής Από την άλλη πλευρά είμαστε σταθεροί συνομιλητές με τους ΓΓ των Υπουργείων και μάλιστα οι δυο συγκεκριμένοι που θα παραστούν είναι σημαντικοί για τους νησιώτες επιχειρηματίες. Για αυτό θέτουμε και τα θέματα των αναγκών μας σε επίπεδο 2030 διότι θα πρέπει ουσιαστικά να μην δούμε απλώς τα σημερινά θέματα αλλά να ορίσουμε πια μέσα από τα αποτελέσματα από το βαρόμετρο, τον σχεδιασμό μας για την επόμενη επταετία».

Πρόγραμμα Συνεδρίου: «Άξονες της νησιωτικής οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2030», Σάββατο 27/5
09:30 Προσέλευση συμμετεχόντων
10:00 Έναρξη εργασιών – Χαιρετισμοί
▶ Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου, κ. Φώτιος Στ. Κόττης
▶ Πρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Δημήτρης Συξέρης
▶ Πρόεδρος ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης
▶ Επίσημοι – Τοπικές αρχές

10:30 κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής «Βαρόμετρο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας»
11:00 κα Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Ρήτρα Νησιωτικότητας στον πρωτογενή τομέα»
11:30 «Παρουσίαση Διαδικτυακού Συστήματος VR & AR της Προσεισμικής Ζακύνθου ReZante»
▶ κ. Φώτιος Στ. Κόττης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου
▶ κα Ευγενία Καμπιώτη – Διευθύντρια Επιμελητήριου Ζακύνθου – Project Manager
12:00 Διάλειμμα
12:15 «Στρατηγικές ένταξης της Καινοτομίας στη νησιωτική οικονομία» Συντονιστής: Φώτιος Κόττης
▶ Στέφανος Γεωργιάδης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας)
▶ Μάρκος Δέμπας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας)

12:45 «Διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης των νησιωτικών επιχειρήσεων» Συντονιστής: Φώτιος Κόττης
▶ Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ & Επιμελητηρίου Αχαΐας)
▶ Λάμπρος Καπνίσης (Μηχανικός, Συντονιστής Ο.Τ.Δ. Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου)
▶ Γιώργος Ρόμπολας (Προϊστάμενος τμ. Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματοβιοτεχνικών θεμάτων Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας)

13:15 «Insuleur ως θεσμικό εργαλείο χάραξης ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής» Συντονιστής: Νίκος Τσίπηρας (Οικ. Επόπτης Επιμ. Ζακύνθου & Ταμίας Insuleur)
▶ Εμμανουήλ Κουτουλάκης (Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής)
▶ Βαγγέλης Μυρσινιάς (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου, Αντιπρόεδρος Insuleur)
▶ Γιώργος Ασωνίτης (Ειδικός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων KEEE & Σύμβουλος Insuleur)

13:45 «Η διασύνδεση των επιμελητηρίων και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας/επαγγελματικού προσανατολισμού για ρεαλιστικές επιλογές στην αγορά εργασίας» Συντονιστής: Φώτιος Στ. Κόττης
▶ Ιωάννης Βουτσινάς (Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ε’ Αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ)
▶ Δρ. Δημήτριος Γαϊτάνης, (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Υπεύθυνος Εθνικών Κέντρων Euroguidance και Europass)
▶ Νίκος Δρόσος, (Επίκουρος Καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

14:15 Επίσημη Αδελφοποίηση Επιμελητηρίων Ζακύνθου και Αιτωλοακαρνανίας
▶ Φώτιος Στ. Κόττης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)
▶ Παναγιώτης Τσιχριτζής (Πρόεδρος Επιμ. Αιτωλοακαρνανίας & μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AIC FORUM)

Τηλ: 2695042215. Email: info@imerazante.gr

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο