english-flag
Search

Η Τρικαλινή Γαστρονομία  με το brand name “METEORISIMO”

Σήμερα στα Τρίκαλα η γαστρονομία έχει το δικό της ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία

 

Η περιοχή των Τρικάλων, με τα πλούσια αξιοθέατα και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο αποτελεί μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό με πλήθος επιλογών αναψυχής, περιήγησης και δραστηριοτήτων. Όσοι όμως βρεθούν στην περιοχή έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια ακόμη ιδιαίτερη πλευρά της, τις ξεχωριστές γεύσεις της.

Η μεγάλη ποικιλία των πρώτων υλών που διαθέτει η περιοχή, οι πολιτιστικές επιρροές που δέχθηκε λόγω της γεωγραφικής θέσης αλλά και η ποικιλομορφία του εδάφους της έδωσαν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων την δική της διατροφική και γαστρονομική ταυτότητα. Τα πλούσια αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής και η τοπική μεταποίηση, με σεβασμό στην παράδοση αλλά και τεχνογνωσία, προσφέρουν την ποιότητα και την ξεχωριστή ταυτότητα των πρώτων υλών. Αυτές τις ξεχωριστές πρώτες ύλες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν πάντα οι τρικαλινοί στην κουζίνα τους και συνεχίζουν να το κάνουν και σήμερα, με μεράκι και αγάπη, προσφέροντας τα ιδιαίτερα τρικαλινά πιάτα.

Σήμερα στα Τρίκαλα η γαστρονομία έχει το δικό της ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία. Το Meteorisimo γεννήθηκε, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του προέδρου του Βασίλη Γιαγιάκου με στόχο την παρουσίαση και διάδοση της τρικαλινής γαστρονομίας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων.

Ο γαστρονομικός πλούτος των Τρικάλων, που γεννήθηκε στις ρίζες των Μετεώρων και των βουνών αναδεικνύεται μέσω του πιστοποιημένου συλλογικού σήματος και των δράσεων του «Meteorisimo». Η καταγραφή και η παρουσίαση, παραδοσιακών τρικαλινών πιάτων με παράδοση αιώνων, η μοναδική Μοναστηριακή κουζίνα των Μετεώρων, τα ιδιαίτερα υλικά και ο τρόπος παρασκευής τους γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό.

Το «Meteorisimo», έχει το δικό του δίκτυο επιχειρήσεων  με τη συμμετοχή των επαγγελματιών του νομού. Σε αυτό εντάσσονται, κατόπιν σχετικής πιστοποίησης, τοπικοί παραγωγοί, καταστήματα λιανικής πώλησης και εστιατόρια με ειδική σήμανση στους καταλόγους τους. Ο επισκέπτης εδώ μπορεί να βρει και να απολαύσει τις γεύσεις και τα αρώματα του “Meteorisimo”.

Σε κάθε διαδρομή σας στο νομό, στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, στην πόλη των Τρικάλων στα ορεινά του χωριά, στον κάμπο, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σπιτικά φαγητά, καλομαγειρεμένα ντόπια κρεατικά, τρικαλινό λουκάνικο και τρικαλινές πίτες, παραδοσιακά γλυκά, εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και ντόπιο τσίπουρο καθώς και μοναστηριακά πιάτα που ακολουθούν την παράδοση των μοναχών των Μετεώρων.

Ακολουθήστε τη διαδρομή στον τόπο, στο χρόνο και στη ψυχή των ανθρώπων που σμίλεψαν στο πιάτο το ανάγλυφο της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής των Τρικάλων συνδυάζοντας τα αγνά υλικά και προϊόντα της τρικαλινής γης με το μεράκι και την παράδοση. Επισκεφθείτε το νομό Τρικάλων για μια αξέχαστη γαστρονομική τουριστική εμπειρία.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και τρικαλινές γεύσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

meteorisimo.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο