english-flag
Search

Οι Πρόεδροι ΚΕΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ βράβευσαν τον Μ. Ζορπίδη

xatzitheodosiou_kavathas_zorpidis

Ο Προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, με τίτλο «Η Οικονομία μετά την πανδημία. Το Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0, τα μεγάλα έργα και η ψηφιακή Θεσσαλονίκη».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς βράβευσαν τον Πρόεδρο του ΕΕΘ κ. Μιχάλη Ζορπίδη για τη συνολική του προσφορά στον επιμελητηριακό θεσμό.

Στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μίλησε για την προσφορά τον επιμελητηρίων εν καιρώ πανδημίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «ο μεγαλύτερος σύμβουλος επιχειρηματικότητας ήταν και παραμένουν τα επιμελητήρια. Στην πανδημία με παρέμβαση των επιμελητηρίων αλλάξανε πάνω από 20 αποφάσεις της κυβέρνησης προς όφελος των κλάδων».

Χαιρετισμούς και ομιλίες για εξειδίκευση των θεμάτων της εκδήλωσης απηύθυναν ακόμη οι Υπουργοί Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριοι Χρήστος Σταϊκούρας και Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Ο κ.Ζορπίδης κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, την οποία το επιμελητήριο διοργάνωσε για τον επαγγελματία, ενώ εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του, για τα νέα έργα που εξήγγειλε για την Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως «η χώρα αναβαθμίζεται, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται».

«Νομίζω ότι το αύριο θα είναι διαφορετικό από το χθες. Είναι μια νέα κανονικότητα και μια νέα πραγματικότητα», δήλωσε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο Ελλάδα 2.0, σχέδιο ταγμένο στο μέλλον.

«Να δούμε το αναπτυξιακό μοντέλο που θα έχει ο καθένας από τη δική του πλευρά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας τους τρείς άξονες προσέγγισης της διοίκησης του δήμου: υποδομές -αναπλάσεις – καθημερινότητα. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ζέρβας στην στήριξη που δόθηκε προς τους επαγγελματίες κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Στον κύριο στόχο που έχει τεθεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησής αναφέρθηκε ο κ. Πιερρακάκης. «Όλη η αλληλεπίδραση του πολίτη με το κράτος να περάσει σε ψηφιακή μορφή και όλα να μπορούμε να τα κάνουμε από ένα σημείο, μια πλατφόρμα, μια εφαρμογή» ανέλυσε, προσθέτοντας «την τελευταία διετία στη χώρα μας υπάρχει ψηφιακή άνθιση». 

Καθ΄ ύλην αρμόδιος για το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε, «είναι σαφές πως το Ελλάδα 2.0 ως κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής αφορά το σύνολο της χώρας, το σύνολο της περιφέρειας και αφορά και τη Θεσσαλονίκη που έχει έναν εξαιρετικό οικονομικό δυναμισμό». 

Ιδιαίτερο βάρος στη σημασία της συνεργασίας, έδωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. «Να μην περιμένουμε τρίτους να λύσουν τα προβλήματα μας» ανέφερε, δίνοντας παραδείγματα θετικών εξελίξεων ως αποτέλεσμα συνεργασίας. 

Κλείνοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης επικεντρώθηκε, στον αποκλεισμό επιχειρήσεων από χρηματοδοτικά εργαλεία, οι οποίες έχουν δεχτεί τεράστια πίεση, όπως σημείωσε, τα χρόνια των μνημονίων και επηρεάζονται και από την πανδημία. «Αυτός ο αποκλεισμός δεν μπορεί να παρατείνεται», κατέληξε. 

Της εκδήλωσης προηγήθηκε γεύμα στους ομιλητές της που βρέθηκαν στη πόλη, το οποίο παρέθεσε η Διοίκηση του ΕΕΘ σε γνωστό εστιατόριο, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης, η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Λεκάκης.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο