english-flag
Search

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ στα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

xatzitheodosiou_thalis

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή απονομής των 2ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» 2020, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ανέφερε μεταξύ άλλων: 
 «Αυτός ο θεσμός που πλαισιώνει πάντα χρονικά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Επιβραβεύοντας τους άριστους του επιχειρείν αναδεικνύει ουσιαστικά τις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας, αναδεικνύει τις αξίες της επιχειρηματικότητας, το όραμα, τη διορατικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την υπευθυνότητα και την συνεισφορά στο κοινό καλό».

 

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την PALLADIAN COMMUNICATIONS και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel, η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Μέλη του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητηρίων και ανώτατα στελέχη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Βραβεύθηκαν ελληνογερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την πρωτοπορία τους, την ταχύτατη ανάπτυξή τους, την εξωστρέφειά τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους στον επιχειρηματικό στίβο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα:
•    Διορατική Επιχείρηση: FRAPORT GREECE
•    Καινοτόμα Επιχείρηση: PRODYNA GREECE
•    Ταχύτατα Αναπτυσσόμενη Επιχείρηση: REHAU MON. ΕΠΕ
•    Εξωστρεφής Επιχείρηση: BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ
•    Επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας: WÜRTH HELLAS SA
•    Εταιρικά και Κοινωνικά Υπεύθυνη Επιχείρηση: BAYER HELLAS
•    Ψηφιακά μετασχηματισμένη Επιχείρηση: SCHENKER A.E.
•    Εναρμονισμένη Επιχείρηση με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης: BASF Ελλάς ΑΒΕΕ

Τιμητικό βραβείο για την πολυετή προσφορά του στην ενίσχυση του ελληνογερμανικού επιχειρείν, τη στήριξη των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την καλλιέργεια και ενδυνάμωση των ελληνογερμανικών  σχέσεων και των δεσμών συνεργασίας των δύο χωρών, έλαβε ο Δρ. Μηχ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το τιμητικό βραβείο απένειμε στον Δρ. Μηχ. Αθανάσιο Κελέμη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος εξήρε τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου για την πολύτιμη συμβολή του στην οικοδόμηση ισχυρών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι για την ελληνική οικονομία η διάχυση των γερμανικών επενδύσεων στην περιφέρεια, με τη δημιουργία σύγχρονων δομών παραγωγής και τη χρηματοδότηση νέων θέσεων εργασίας, που δίδουν τη δυνατότητα στους νέους εργαζόμενους να παραμένουν στις πόλεις τους και να μην ακολουθούν τη γνωστή «οδό» προς τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ο Δρ. Αθ. Κελέμης, παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ότι η στήριξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων είναι για τον ίδιο κάτι περισσότερο από αυτονόητη και δεσμεύθηκε πως, όχι μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, αλλά και διότι το πιστεύει πραγματικά, θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, συνδράμοντας παράλληλα τα μέγιστα, προκειμένου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο να διευρύνει περαιτέρω το πεδίο δράσης του προς αυτή την κατεύθυνση.

Την τελετή απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, κ. Σύνθια Σάπικα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο