english-flag
Search

Τροποποίηση του άρθρου 238 του Νόμου 4610/2019 για την μεταφορά υπαλλήλων των αστικών εταιρειών στα Επιμελητήρια

keee-275x190

Χθες ψηφίσθηκε στην Βουλή των Ελλήνων ο Νόμος «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις».

Στο άρθρο 55 του Νόμου αυτού (Λύση αστικών εταιρειών των Επιμελητηρίων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και ρύθμιση θεμάτων προσωπικού – Τροποποίηση των παρ. 2 και 4 του άρθρου 238 του ν. 4610/2019) προβλέπεται ότι το πάσης φύσεως προσωπικό των αστικών εταιρειών, που έχουν ιδρύσει τα Επιμελητήρια και εφόσον τούτο έχει προσληφθεί μέχρι την 30-6-2021, μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στα Επιμελητήρια, εκτός αν οι υπάλληλοι  είναι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, οπότε μεταφέρονται σε προσωποπαγείς θέσεις. Οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 30-6-2023 εκτός αν υπάρχουν εκκρεμή προγράμματα, οπότε η ολοκλήρωση των διαδικασιών γίνεται εντός μηνός από την ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων.

Η ψήφιση της τροπολογίας αυτής αποτελεί μεγάλη νίκη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, δεδομένου ότι με αυτήν ρυθμίζονται οριστικά εκκρεμότητες, που είχαν δημιουργηθεί με την προγενέστερη διάταξη του Νόμου αυτού.

Έτσι, ενισχύεται το όλο επιμελητηριακό έργο με σταθερές και ασφαλείς βάσεις ενώ ικανοποιείται το αίσθημα δικαίου ως προς τους λοιπούς υπαλλήλους των αστικών εταιρειών, που συνεισέφεραν στο έργο το ΓΕΜΗ, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στο καθεστώς της προηγούμενης μεταφοράς.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο